+(31) 055 506 13 38 martha@waijop.nl

Annejet Brandsma

Annejet Brandsma liep stage bij Ahmet Polat, Fotograaf des Vaderlands 2015, en studeerde in juni 2017 af in Crossmedia Design aan de AKI in Enschede.

Het fotografische werk dat tijdens de expositie in de Loolaan Galerie zal worden getoond maakt deel uit van het project ‘Goed Volk’, een visueel onderzoek naar haar geboortedorp Loo in Overijssel. Dit is een van de weinige dorpen die nog vasthoudt aan het ‘noaberschap’ en veel waarde hecht aan sociale cohesie. Deze fotoserie is ook te zien geweest bij de tentoonstelling ‘Menzis Jong Talent’ en werd tijdens de donkere kamer in Rotterdam #12 bekroond met beste pitch.
De fotoserie zal binnenkort ook te zien zijn op het Saxion in Enschede en Deventer. Deze expositie wordt vergezeld door een Studium Generale-programma met een debat tussen de kunstenaar en lectoraten.
Naast fotografisch werk zal er ook een korte film, eveneens onderdeel van het project ‘Goed Volk’, te zien zijn waarin jongeren wordt gevraagd hoe zij zich verhouden tot hun geboortedorp.

Deze korte film zal in het voorjaar van 2018 ook getoond op de fototentoonstelling in Museum More in Gorssel (www.museummore.nl).

De expositie is te zien in de Loolaan Galerie, Loolaan 31a in Apeldoorn op 3, 4, 10 en 11 maart 2018 van 13.00 tot 17.00 uur.
Martha is alle dagen aanwezig, Annejet is er op 11 maart.

Meer informatie: www.annejetbrandsma.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief